'Brenner is klaar voor Ajax, zijn potentie valt te vergelijken met die van Antony'

'Brenner is klaar voor Ajax, zijn potentie valt te vergelijken met die van Antony'

31-12-2020 13:00
126

Brenner is het volgende grote talent uit Brazilië dat spoedig de oversteek naar Europa lijkt te maken. Onder meer Ajax wordt in verband gebracht met de twintigjarige spits van São Paulo. VoetbalPrimeur spreekt over hem met Paulo Freitas en Danilo Lavieri, journalisten uit Brazilië.

De Telegraaf meldde deze week dat Brenner voor twaalf miljoen euro exclusief bonussen is aangeboden bij Ajax. In Brazilië gaan echter bedragen rond van twintig à dertig miljoen. "Er is een transferclausule van vijftig miljoen euro in het contract, maar dat is alleen om de club te beschermen tegen de Europese interesse. Ik denk dat São Paulo een voorstel van twintig miljoen zou accepteren", vertelt Lavieri, verslaggever van UOL Esporte.

Volgens Lavieri zit São Paulo nog altijd in geldnood. "Ze hebben het geld nodig om de financiën op orde te brengen. De club is naar verluidt van plan om voor dertig miljoen aan spelers te verkopen komend jaar." Ook Freitas, voormalig correspondent van Sky Sports en momenteel momenteel Head of Research voor Football Manager in Brazilië, noemt een bod van twintig miljoen realistisch. "Hoewel we misschien een iets lagere aanbieding met bonussen kunnen verwachten. Zover ik weet heeft Ajax geïnformeerd, maar is er nog geen officieel bod uitgebracht."

Freitas is enthousiast over de kwaliteiten van Brenner. De spits scoorde dit seizoen elf keer in 21 competitieduels. In de Copa Libertadores staat zijn teller op twee goals in vier optredens. "Hij is een geweldige afmaker en erg snel. Hij moet wel meer gaan creëren en hij is in zijn carrière niet altijd zo constant geweest, hij had aanvankelijk wat moeite op seniorenniveau."

"Brenner is een heel goede spits, die zeer aanwezig is in de zestien", vult Lavieri aan. "Hij is snel en moet zijn techniek nog iets verbeteren. Maar dat is normaal voor een speler van twintig jaar. Ik vind dat hij net als Gabriel Jesus speelt, van Manchester City." Freitas gaat nog een stapje verder: "Hij doet mij wel aan Romário denken."

'Brenner kan snel schitteren bij Ajax'
Volgens Freitas zou Brenner er meteen kunnen staan, mocht het van een transfer naar Ajax komen. "Ik denk dat hij klaar is voor Ajax. De aanwezigheid van de andere Brazilianen zou hem helpen om zich aan te passen bij de club." Een stap naar Amsterdam wordt ook als het beste voor zijn carrière gezien. "Ik denk niet dat hij al geschikt is voor de allergrootste teams in Europa."

"Hij zit nog niet op het niveau van het Braziliaanse nationale team, maar hij is wel één van de beste aanvallers in de Braziliaanse competitie en een sleutelspeler voor São Paulo. Hij zou hoogstwaarschijnlijk ook bij Ajax snel kunnen schitteren", voorspelt Freitas. "Ik geloof dat zijn potentie te vergelijken valt met Antony, al ontwikkelde Antony zich tot dusver wat constanter, terwijl Brenner aanvankelijk dus wat meer moeite had."

Lavieri sluit zich daarbij aan. "Ik vind Brenner al een heel goede speler, hoewel hij nog veel te bewijzen heeft voordat hij gezien kan worden als potentiële topspeler. Hij gaat net als Antony een mooie toekomst tegemoet, al spelen ze op verschillende posities. Ik ben benieuwd hoe Brenner zich aanpast aan het Europese voetbal."

(Teun Buis/VoetbalPrimeur)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie