Groningen bereidt zich voor op vertrek van Padt en haalt Noors international

Groningen bereidt zich voor op vertrek van Padt en haalt Noors international

Gepubliceerd: donderdag 31 december 2020 om 14:41do 31-12-2020 om 14:41

FC Groningen heeft zich versterkt met Per Kristian Bratveit. De keeper wordt voor een half jaar gehuurd van het Zweedse Djurgardens en de Trots van het Noorden heeft ook een optie tot koop bedongen.

Groningen maakt bekend dat Bratveit voor een half jaar gehuurd zal worden en dat er een optie tot koop is op de Noors international. Daarmee lijkt de club voor te sorteren op een transfervrij vertrek van Sergio Padt: als de ervaren doelman vertrekt en Bratveit indruk maakt, kan hij eenvoudig vastgelegd worden als definitieve opvolger van de Amsterdammer.

De 24-jarige doelman speelde vier seizoenen voor Haugesund, waar hij als achttienjarige zijn debuut maakte in het betaalde voetbal. Twee jaar geleden maakte hij de overstap naar Djurgardens. Met die club werd Bratveit Zweeds kampioen en speelde hij in de Europa League. Ook debuteerde hij op 18 november van dit jaar in het Noorse nationale elftal.

Bratveit, die naar verluidt ook op het verlanglijstje van sc Heerenveen stond, is blij met zijn overstap naar Groningen. "Mijn zaakwaarnemer belde me na mijn debuut voor het nationale team en hij vertelde me over de kans. En ik zei dat we het moesten doen. Het is een grote kans voor mij."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws