'Groningen hengelt Heerenveen-doelwit en beoogde opvolger Padt binnen'

'Groningen hengelt Heerenveen-doelwit en beoogde opvolger Padt binnen'

30-12-2020 09:55 Laatste update: 11:30
86

FC Groningen staat op het punt om zich te versterken met Per Kristian Bratveit. De doelman van Djurgardens is onderweg naar Nederland en wordt tot het einde van het seizoen gehuurd, melden Voetbal International en het Zweedse Expressen woensdagochtend.

Zodra de laatste formaliteiten zijn afgerond en als de medische keuring geen problemen oplevert, zal Groningen de tijdelijke transfer afronden. Met de komst van Bratveit speelt Groningen in op een vertrek van Sergio Padt, die een aanbieding om zijn aflopende contract te verlengen naast zich heeft neergelegd.

"We zijn momenteel bezig een keeper binnen te halen, dat is redelijk dichtbij", zei technisch directeur Mark-Jan Fledderus eerder deze week tegen VI. "Die keeper komt op huurbasis, met optie tot koop. Zodat we een oplossing hebben voor de lange termijn, indien hij goed presteert en Sergio inderdaad vertrekt." Hij doelde dus op de 24-jarige Noor.

Bratveit was eerder deze maand nog in beeld bij sc Heerenveen. De Friezen zagen in hem een back-up voor Erwin Mulder, maar bereikten geen akkoord met Djurgardens. Bratveit maakte eerder dit jaar zijn debuut voor Noorwegen, maar is bij zijn club op de bank beland.