Marca: Alaba wil nieuws naar buiten brengen, Real Madrid geeft gas

Marca: Alaba wil nieuws naar buiten brengen, Real Madrid geeft gas

Gepubliceerd: vrijdag 1 januari 2021 om 16:39vr 01-01-2021 om 16:39

David Alaba is aan zijn laatste maanden als Bayern München-speler begonnen, na ruim tien jaar in dienst van Der Rekordmeister. Het begint er steeds meer op te lijken dat Real Madrid zijn nieuwe werkgever gaat worden.

Het contract van Alaba loopt aan het einde van het seizoen af. Bayern heeft verwoede pogingen gedaan om die verbintenis te verlengen, maar kon niet voldoen aan de financiële eisen van het kamp-Alaba en heeft de handdoek inmiddels geworpen. De 28-jarige Oostenrijker speelt al zijn hele carrière in de Bundesliga – nadat hij in 2010 zijn debuut bij Bayern maakte, werd hij gedurende een half jaar uitgeleend aan Hoffenheim – en heeft er geen geheim van gemaakt dat hij ooit nog een avontuur buiten Duitsland aan wilde gaan.

Als de eerste voortekenen niet bedriegen, wordt de Spaanse Primera División zijn nieuwe werkomgeving. Alaba wil in de eerste week van het nieuwe jaar nieuws over zijn sportieve toekomst naar buiten brengen. Real Madrid heeft hem al langer op de korrel en volgens Marca heeft ook Alaba wel oren naar een dienstverband bij De Koninklijke. De regerend landskampioen van Spanje mag komende week de onderhandelingen openen en lijkt de deal snel af te willen ronden.

Real Madrid hoopt de verdediging van vers bloed te voorzien. Sergio Ramos en Marcelo staan al seizoenenlang centraal en links achterin, maar beginnen op leeftijd te komen: Alaba kan op beide posities uit de voeten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws