'Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik geen Feyenoord-trainer zou willen worden'

'Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik geen Feyenoord-trainer zou willen worden'

01-01-2021 18:13
48

Danny Buijs hoopt ooit trainer te kunnen worden van Feyenoord. De oefenmeester van FC Groningen doorliep de jeugdopleiding van de Rotterdammers en speelde er in het eerste elftal, maar ooit zou hij ook als eindverantwoordelijke voor de groep willen staan.

In een bijzonder interview van Voetbal International, waarin een gesprek tussen Buijs en Feyenoord-trainer Dick Advocaat wordt vastgelegd, geeft de trainer van Groningen toe een zwak te hebben voor Feyenoord. Het interview met de twee oefenmeesters wordt gehouden in de trainerskamer van de Stadionclub en Advocaat grapt dat Buijs goed om zich heen moet kijken, zodat hij kan wennen voor later.

"Hier ooit trainer worden...", reageert de 38-jarige Dordtenaar op zijn ervaren collega. "Ik zou liegen als ik zei dat ik dat niet zou willen. Ik heb een verleden bij deze club en het is mijn club. Maar eerlijk gezegd heb ik een net zo sterke band met FC Groningen. Dat kan ook niet anders als je er als speler twee jaar een toptijd hebt gehad en er nu al drie jaar trainer bent."

Buijs staat op dit moment op een knappe zesde plaats met FC Groningen. De Trots van het Noorden verzamelde 26 punten in de eerste veertien wedstrijden en treft in de eerste wedstrijd na de winterstop FC Utrecht.