Buijs rekent af met Feyenoord-kritiek: 'Ze halen Diemers, die wij ook wilden'

Buijs rekent af met Feyenoord-kritiek: 'Ze halen Diemers, die wij ook wilden'

01-01-2021 16:17
123

FC Groningen-trainer Danny Buijs vindt de kritiek op Feyenoord onbegrijpelijk, vertelt hij in een groot Voetbal International-interview met collega Dick Advocaat. De stadionclub verloor onlangs tegen Vitesse zijn eerste Eredivisie-wedstrijd in meer dan één jaar tijd, maar kreeg regelmatig kritiek vanwege het veldspel.

Misplaatst, vindt Buijs: de FC Groningen-trainer stipt het verschil in mogelijkheden met rivalen Ajax en PSV aan. "PSV koopt in de zomer een back van negen miljoen (Philipp Max, red.), ze kopen Sangaré voor acht miljoen, ze halen twee keepers, ze halen even Götze. Dumfries houden ze aan boord, ze hadden al Malen en Gakpo, Ihattaren", somt hij op. "Ajax koopt Kudus en Antony, en houdt Onana, Tadic en Blind in Amsterdam. Feyenoord koopt Diemers, die wij ook wilden hebben en haalt Linssen transfervrij. Wat moet je er meer over zeggen?"

Wedden

Meer odds

Dat Feyenoord uiteindelijk 26 keer op rij niet verloor, vindt Buijs dan ook een huzarenstukje. "Als je dan langer dan een jaar ongeslagen blijft en je zit nog enigszins in het spoor van die twee clubs, lever je een topprestatie. Maar dan spelen ze ineens niet goed..." De 38-jarige Dordtenaar vindt het typerend voor de manier waarop het voetbal tegenwoordig beschouwd wordt. "Nu staan er bij elke wedstrijd 55 camera's en 44 analisten, van wie de meesten doen of ze in hun carrière alleen maar goede wedstrijden hebben gespeeld."

Buijs heeft bijna driehonderd wedstrijden in het betaald voetbal gespeeld en weet uit eigen ervaring dat het niet altijd overhield. "Er zaten er zo honderd bij die heel slecht waren. Maar als ik ze nu hoor… Als een ploeg een keer slecht speelt, zien sommige analisten dat als iets onbegrijpelijks."