UEFA deelt elftal doorgebroken EL-spelers: prominente rol voor twee Nederlanders

UEFA deelt elftal doorgebroken EL-spelers: prominente rol voor twee Nederlanders

01-01-2021 18:31
46

De UEFA heeft een elftal bekend gemaakt waarin spelers staan die dit seizoen zijn doorgebroken in de Europa League. De Europese voetbalbond heeft daarbij een plekje ingeruimd voor twee Nederlanders: Donyell Malen en Sven Botman.

In de defensie is er een plekje voor Lille-stopper Botman, die wordt geprezen omdat hij nu al niet meer weg te denken is uit de verdediging van de Fransen. 'Het jeugdproduct van Ajax is onomstreden in een ploeg die lijstaanvoerder van de Ligue 1 is', zo valt er te lezen op de website van de UEFA.

De spitspositie wordt ingenomen door Donyell Malen van PSV. De Europese voetbalbond schrijft dat de 21-jarige aanvaller al heeft bewezen dat hij een klinische doelpuntenmaker is en dat hij dat bevestigde door in de groepsfase vijf keer te scoren voor de Eindhovenaren. Zijn vaste plekje in de Oranjeselectie spreekt ook in zijn voordeel.

De UEFA heeft de lijst samen laten stellen door verslaggevers en redacteuren van hun eigen website en het was niet de bedoeling dat de uitverkiezingen een serieus karakter zouden krijgen. Toch kunnen Botman en Malen de complimenten maar mooi in hun zak steken.