Hasselbaink keert na vijf jaar terug en gaat weer aan de slag als trainer

Hasselbaink keert na vijf jaar terug en gaat weer aan de slag als trainer

01-01-2021 22:32
7

Jimmy Floyd Hasselbaink gaat weer aan de slag als trainer. De Nederlandse oud-spits is de nieuwe manager van Burton Albion, zo maakt de club uit de League One vrijdagavond bekend. 

De 48-jarige Hasselbaink was van november 2014 tot december 2015 al werkzaam bij Burton. Onder zijn leiding werd de Engelse club kampioen in de League Two en werd promotie naar de League One afgedwongen. Het leverde hem een overstap naar Queens Park Rangers op, maar daar hield hij het slechts een jaar vol. 

De voormalig spits van AZ, Leeds United, Atlético Madrid en Chelsea is blij met zijn terugkeer bij Burton. "Deze club gaat mij nauw aan het hart en is heel speciaal voor mij en mijn familie." Zijn nieuwe werkgever staat momenteel stijf onderaan in de League One. "Het is een heel andere uitdaging dan mijn eerste periode hier. We zullen zo snel mogelijk proberen te klimmen in de competitie, lijfsbehoud is nu het belangrijkste."

Voor Hasselbaink is het zijn eerste trainingsklus sinds april 2018. Toen werd hij vanwege teleurstellende resultaten ontslagen als manager van Northampton Town. Ook stond de 23-voudig international in het verleden aan het roer bij FC Antwerp en Nottingham Forest.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie