Snoei ziet transfermarkt veranderen: 'Spelers willen wel, clubs zijn afwachtend'

Snoei ziet transfermarkt veranderen: 'Spelers willen wel, clubs zijn afwachtend'

02-01-2021 08:03
30

De Graafschap-trainer Mike Snoei ziet dat het coronavirus de transfermarkt in de Eredivisie doet veranderen. Het valt de 57-jarige oefenmeester op dat spelers die niet veel aan spelen toekomen wel een transfer willen maken, maar dat de clubs vaak een afwachtende houding aannemen.

Snoei wil, om promotie met De Graafschap te realiseren, minimaal één versterking toevoegen aan de selectie. "Er moet één kwaliteitsspeler bij, zoals Youssef El Jebli en Branco van den Boomen dat waren. Dan kun je een verschil van twintig procent maken", stelt Snoei in gesprek met De Gelderlander.

Snoei ziet door het coronavirus de transfermarkt in Nederland veranderen. "Ploegen in de Eredivisie zijn erg afwachtend. Als ze coronabesmettingen krijgen, hebben ze de spelers hard nodig. En je ziet dit seizoen ook meer spelers met blessures. Spelers willen vaak wel, maar de clubs reageren afwijzend."

De Graafschap hervat zaterdagavond als nummer drie de competitie met een uitwedstrijd tegen Almere City, dat tweede staat in de Keuken Kampioen Divisie. Het verschil tussen de twee ploegen is vijf punten.

Snoei is zich bewust van het belang van de partij. "Mentaal gezien zou verliezen heel erg vervelend zijn. Dit is meteen een finale." Almere City-De Graafschap begint zaterdagavond om 21.00 uur.