'Ik ken zat jongens die bij Ajax bleven en nu in de eerste divisie spelen'

'Ik ken zat jongens die bij Ajax bleven en nu in de eerste divisie spelen'

Gepubliceerd: zaterdag 2 januari 2021 om 11:50za 02-01-2021 om 11:50

Door de Brexit is het voor talenten een stuk lastiger om op jonge leeftijd naar Engeland te gaan. Javairo Dilrosun, die op zijn zestiende van Ajax naar Manchester City ging, vindt het jammer dat de regels nu veranderd zijn.

De vleugelaanvaller, die nu bij Hertha BSC speelt en nooit debuteerde voor City, snapt de kritiek op de transfers. "Nederlandse clubs laten meer talenten doorstromen naar het eerste, dat klopt", zegt hij tegenover De Volkskrant. "Maar ik ken ook zat jongens die bij Ajax bleven en nu in de eerste divisie spelen of alleen nog maar met vrienden in de zaal voetballen."

Volgens Dilrosun was de stap naar Engeland goed voor hem. "De faciliteiten en jeugdtrainers bij Man City zijn geweldig. Natuurlijk dacht ik als het niet lekker ging soms: was ik maar bij Ajax gebleven. Maar in Amsterdam lag meer verleiding op de loer. Chillen met vrienden, meisjes. In Manchester was ik puur op voetbal aangewezen."

Daarnaast stipt de rappe linkspoot nog een voordeel aan. "Ik geld nu als een zelfopgeleide speler door mijn jaren bij City en daarvan moeten de Engelse clubs er een aantal in de selectie hebben zitten. Dat is echt een voordeel. Het is dus jammer dat de talenten van nu niet meer vroeg die overstap kunnen maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws