Ophef in Engeland: spelers van Spurs en WHU negeren coronaregels tijdens kerst

Ophef in Engeland: spelers van Spurs en WHU negeren coronaregels tijdens kerst

02-01-2021 14:10 Laatste update: 14:59
46

Tottenham-spelers Sergio Reguilon, Giovani Lo Celso, Erik Lamela en West Ham United-middenvelder Manuel Lanzini liggen onder vuur. Het viertal heeft de strenge coronaregels in Engeland overtreden door met in totaal achttien mensen bijeen te komen.

Het kwartet heeft kerst gevierd in een huis met elf andere volwassenen, twee kinderen en een baby. Dit is te zien op een foto die door één van de vrienden van de voetballers op Instagram is gepost.

Tottenham heeft in een statement Reguilón, Lo Celso en Lamela veroordeeld. Het drietal zit ook op de bank in het Premier League-duel met Leeds, dat op de vroege zaterdagmiddag in gang is gezet. West Ham heeft in een verklaring laten weten teleurgesteld te zijn naar aanleiding van de actie van Lanzini.

De gemeente Londen bevindt zich op niveau 4, wat inhoudt dat de situatie rondom het coronavirus daar zorgelijk is. Volgens de richtlijnen van de overheid mochten mensen uit niveau 4-gebieden zich met Kerst niet mengen met iemand buiten hun eigen huishouden. Dit hebben Reguilón, Lo Celso, Lamela en Lanzini wel gedaan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s