RTV Noord: Bulgaren concreet, Padt mogelijk in januari al weg bij FC Groningen

RTV Noord: Bulgaren concreet, Padt mogelijk in januari al weg bij FC Groningen

Gepubliceerd: zaterdag 2 januari 2021 om 17:28za 02-01-2021 om 17:28

Laatste update: zaterdag 2 januari 2021 om 17:33za 02-01-2021 om 17:33

Sergio Padt vervolgt zijn carrière mogelijk in Bulgarije, meldt RTV Noord. Regerend landskampioen Ludogorets is concreet voor de dertigjarige sluitpost.

RTV Noord sluit zelfs niet uit dat Padt deze winter al de overstap maakt: zijn contract loopt af en FC Groningen heeft dus nog één kans om een transfersom voor hem te incasseren. De club wil graag door met Padt en hoopt zijn contract te verlengen, maar houdt er rekening mee dat dit niet gaat lukken: met Per Kristian Bratveit is er alvast een nieuwe sluitpost aangetrokken.

Voordat de doelman - sinds 2014 al onder contract bij De Trots van het Noorden - daadwerkelijk vertrekt, moeten FC Groningen en Ludogorets nog een akkoord bereiken. "Sergio is een belangrijk onderdeel van ons team, daarbij komt dat we bezig zijn aan een uitstekend seizoen. Het heeft niet onze voorkeur om hem in de winter te zien vertrekken", kondigt technisch directeur Mark-Jan Fledderus alvast aan.

Of Padt zelf in januari al wil vertrekken, is nog niet duidelijk. De doelman heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij ooit een buitenlands avontuur aan wil gaan. Met Ludogorets zou hij komend seizoen Champions League-voetbal kunnen spelen. De Bulgaarse kampioen kwam dit seizoen uit in de Europa League, maar sneuvelde in een poule met Tottenham Hotspur, Royal Antwerp FC en LASK Linz.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws