UEFA maakt 'top 50 van de toekomst bekend', drie Eredivisie-spelers in de lijst

UEFA maakt 'top 50 van de toekomst bekend', drie Eredivisie-spelers in de lijst

Gepubliceerd: zaterdag 2 januari 2021 om 18:24za 02-01-2021 om 18:24

Laatste update: zaterdag 2 januari 2021 om 18:31za 02-01-2021 om 18:31

Ryan Gravenberch, Mitchel Bakker, Owen Wijndal en Orkun Kökcü zijn door de UEFA opgenomen in de lijst met vijftig jonge spelers die voetballiefhebbers in het jaar 2021 in de gaten moeten houden. De voetbalbond heeft de lijst opgesteld op basis van de mening van redacteuren, verslaggevers en correspondenten van de UEFA.

De UEFA spreekt vol lof over Gravenberch. De 18-jarige middenvelder maakt dit seizoen indruk bij Ajax, en verdient daarmee een plek in de lijst. "Getipt als het nieuwe wonderkind van Ajax heeft Gravenberch al meerdere grote clubs in Europa achter zich aan die strijden om zijn handtekening", valt te lezen op de website van de voetbalbond.

"Zijn manier van spelen wordt vergeleken met die van Paul Pogba, maar Gravenberch zegt zelf dat Zidane zijn voorbeeld is." Ook Paris Saint-Germain linksback Mitchel Bakker is door de UEFA opgenomen in de lijst en wordt omschreven als "Een lange, blonde Nederlander die het postuur heeft van een centrale verdediger, maar uitstekend uit de voeten komt als aanvallende linksback. Kan zomaar eens een uitnodiging voor het grote Oranje verwachten dit jaar."

Ook Wijndal kan rekenen op mooie woorden van de voetbalbond. "Een begaafde aanvallende linksback die klaar is voor een transfer nadat hij indruk gemaakt heeft bij AZ in 2020. Nu Wijndal international is, wordt hij getipt als vaste waarde in de opstelling van Oranje."

De prestaties van Orkun Kökcü zijn bij de UEFA ook niet onopgemerkt gebleven. "Kökcu is nu een Turks international. Vorig jaar legde hij zijn toekomst vast bij Feyenoord door bij te tekenen tot 2025 en werd hij onder het bewind van Dick Advocaat steeds belangrijker voor de club."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws