Leicester houdt druk op Liverpool en United, Dortmund wint weer eens

03-01-2021 17:27 Laatste update: 17:29
3

Leicester City blijft goed meedraaien in de Premier League. De ploeg van trainer Brendan Rodgers won zondagmiddag met 1-2 op bezoek bij Newcastle United en houdt zo de druk op Liverpool en Manchester United. In Duitsland heeft Borussia Dortmund weer eens gewonnen in het eigen Signal Iduna Park.

Newcastle United - Leicester City 1-2
In de eerste helft was er maar weinig te beleven in Noord-Engeland, maar na rust brak het spektakel los. James Maddison zette de uitploeg op voorsprong door de bal snoeihard achter Newcastle-keeper Karl Darlow te schieten, na voorbereidend werk van Jamie Vardy.

Youri Tielemans leek het duel ongeveer twintig minuten voor tijd definitief te beslissen in het voordeel van Leicester, en hoe! De Belgische middenvelder ramde de bal van afstand prachtig achter Darlow, die weer geen enkele kans maakte.

De spanning kwam echter nog weer helemaal terug in de wedstrijd. Andy Carroll maakte zijn eerste doelpunt voor Newcastle sinds Boxing Day 2010 door de bal hard achter Leicester-keeper Kasper Schmeichel te volleren. Newcastle ging vervolgens op zoek naar een gelijkmaker, maar vond die niet meer. Het zorgt ervoor dat Leicester het uitstekend blijft doen in de Premier League: het staat na 17 wedstrijden op 32 punten. Nummers één en twee, Liverpool en Manchester United, hebben één punt meer.

Borussia Dortmund - Wolfsburg 2-0
Borussia Dortmund heeft het treffen met Wolfsburg winnend afgesloten. Het is de eerste overwinning in eigen stadion sinds de Champions League-zege op Club Brugge van 24 november 2020 (3-0).

Het ging lang gelijk op in Dortmund, maar Manuel Akanji opende halverwege de tweede helft de score door de bal binnen te koppen na een goede voorzet van Jadon Sancho. De Engelsman besliste het duel vlak voor tijd definitief in het voordeel van Dortmund. Wolfsburg ging op zoek naar de gelijkmaker en liet daarbij gaten vallen op eigen helft. Sancho counterde richting het Wolfsburg-doel en maakte diep in blessuretijd de 2-0.