Eretreffer van Zeegelaar kan Juventus niet deren: glansrol voor Ronaldo

03-01-2021 22:38 Laatste update: 22:43
10

Juventus' abonnement op Serie A-titels lijkt dit seizoen te verlopen, maar La Vecchia Signora – met Matthijs de Ligt weer in de gelederen – is bemoedigend aan het nieuwe jaar begonnen. Superster Cristiano Ronaldo maakte zondagavond met twee treffers en één assist het verschil tegen Udinese.

Juventus had in zijn laatste wedstrijd van 2020 thuis met 0-3 van Fiorentina verloren. Ook tegen Udinese ging het aanvankelijk allesbehalve soepel. Rodrigo De Paul leek de gasten na tien minuten zelfs op voorsprong te zetten, maar zijn treffer werd afgekeurd. Na een half uur spelen stond Ronaldo op. Aaron Ramsey strafte lichtzinnig opbouwen van Udinese af, Ronaldo pikte de bal op en verschalkte Juan Musso met een strak schot in de verre hoek: 1-0.

De thuisploeg rook bloed en wilde de wedstrijd meteen in het slot gooien. Musso hield zijn ploeg in het restant van de eerste helft op de been, maar moest kort na rust alsnog capituleren. Ronaldo stuurde de bal met buitenkant rechts de diepte in, Federico Chiesa rondde het karwei af. Een derde treffer van Ramsey werd afgekeurd, maar Ronaldo legde twintig minuten voor tijd alsnog de 3-0 einstand vast. In de extra tijd kreeg Udinese de eretreffer waar het recht op had. Marvin Zeegelaar had eerder het aluminium getroffen, maar scoorde in minuut negentig alsnog: 3-1. Het slotakkoord was echter voor Paulo Dybala, die de eindstand op 4-1 bepaalde.

De ploeg van Andrea Pirlo klimt naar plek 5, op tien punten afstand van de nog altijd ongeslagen koploper AC Milan. Woensdagavond staat er in San Siro een topper tussen beide Serie A-mastodonten op het programma.