'PSV krijgt mogelijk extra verdediger: Anderlecht wil van Luckassen af'

'PSV krijgt mogelijk extra verdediger: Anderlecht wil van Luckassen af'

Gepubliceerd: maandag 4 januari 2021 om 12:09ma 04-01-2021 om 12:09

Laatste update: maandag 4 januari 2021 om 12:11ma 04-01-2021 om 12:11

RSC Anderlecht zal in de komende transferperiode nog afscheid nemen van flink wat spelers en één daarvan is Derrick Luckassen. De verdediger, die gehuurd wordt van PSV, is overbodig bij de club uit Brussel.

De Amsterdammer werd na een goed seizoen bij Anderlecht in juli 2020 voor een nieuw seizoen gehuurd van PSV. Een groot succes werd die nieuwe uitleenbeurt echter niet. De Nederlander komt amper nog aan bod bij de Brusselaars en zat meermaals niet eens bij de selectie. Volgens La Dernière Heure sluit Anderlecht een vervroegd vertrek dan ook niet uit.

Paars-Wit hoopt dat een andere club de huurperiode van Luckassen over wil nemen. Als dat niet gebeurt zal de stopper terugkeren. Bij Anderlecht krijgen Matt Miazga en Hannes Delcroix nu volop hun kans als centrale verdediger en daarnaast staat ook de 23-jarige stopper Elias Cobbaut op het punt om terug te keren na een blessure, waardoor Anderlecht het niet langer nodig acht om Luckassen te houden.

Luckassen begon aan het seizoen als basisspeler, maar is na de verloren partij tegen Club Brugge (3-0) uit de eerste elf verdwijnen. Hij kwam sindsdien (4 oktober) nog maar één keer in actie, een invalbeurt tegen Royal Antwerp FC op 1 november. De laatste zes partijen kreeg hij zelfs geen plekje meer in de selectie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws