Man United voegt clubicoon toe aan trainersstaf: 'Back where it all began'

Man United voegt clubicoon toe aan trainersstaf: 'Back where it all began'

04-01-2021 13:31 Laatste update: 13:33
29

Manchester United heeft Darren Fletcher toegevoegd aan de technische staf van het eerste elftal. De voormalig middenvelder, die liefst twintig seizoenen actief was in het shirt van The Mancunians, stond sinds oktober aan het roer bij het O16-elftal van United.

United maakt het nieuws via officiële kanalen bekend. "Ik ben erg blij dat ik terugkeer naar het eerste elftal van de club", laat Fletcher in een eerste reactie weten. "Het is een geweldige tijd voor dit jonge team en ik kijk ernaar uit om de volgende stappen te zetten in mijn trainerscarrière door samen te werken met Ole (Gunnar Solskjaer, red.) en zijn staf."

Fletcher won als United-speler vijf Premier League-titels, één FA Cup, twee League Cups, de Champions League en het WK voor clubs. Daarnaast speelde hij tachtig interlands voor Schotland. "Darren heeft het DNA van United in zijn bloed zitten", geeft een verheugde Solskjaer aan. "Hij weet precies wat er nodig is om een United-speler te zijn." 

De voormalig middenvelder krijgt bij United de kans om verdere stappen te maken in zijn nog prille trainerscarrière. "Zijn ervaring - zowel op als naast het veld - samen met zijn winnaarsmentaliteit, zal een uitstekende aanvulling zijn op onze staf", sluit Solskjaer af.