Vermoedelijk géén quarantaine voor Feyenoord-Latino's: 'Terug met negatieve test'

Vermoedelijk géén quarantaine voor Feyenoord-Latino's: 'Terug met negatieve test'

05-01-2021 06:58
194

Feyenoord lijkt niet te hoeven vrezen dat Marcos Senesi, Luis Sinisterra en nieuweling Lucas Pratto de hervatting van de Eredivisie over moeten slaan. De twee Argentijnen en de Colombiaan zouden formeel tien dagen in quarantaine moeten gaan, maar het lijkt erop dat ze zondag 'gewoon' op het veld kunnen staan tegen Sparta.

Senesi en Sinisterra brachten de kerstdagen door met hun familie, lieten ze weten via Instagram. Pratto reisde rond de jaarwisseling af naar Rotterdam-Zuid werd op Nieuwjaarsdag gepresenteerd in De Kuip. Op zondag 10 januari wacht de stadsderby tegen Sparta alweer. Directeur Henk van Stee vroeg zich af of de Feyenoord-Latino's wel mochten spelen op Het Kasteel. "Ik was in de veronderstelling dat voetballers in zo'n situatie tien dagen in quarantaine moeten. Dat zijn althans de RIVM-richtlijnen waar wij ons bij Sparta aan houden", liet hij maandag weten.

De KNVB houdt zich formeel ook vast aan dat RIVM-beleid, maar het Algemeen Dagblad gaat er niet van uit dat Feyenoord Senesi, Sinisterra en Pratto zondag thuis moet houden. "Omdat ze met een negatieve test teruggekomen zijn", verklaart clubarts Casper van Eijck in gesprek met de ochtendkrant. "Ze trainen in eerste instantie apart en worden dinsdag opnieuw getest."

Sparta en Feyenoord beginnen zondag om 12.30 uur aan de tweede seizoenshelft. Dat doen de beide Rotterdamse clubs als nummers negen en drie van de Eredivisie.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Marcos Senesi 🇦🇷 (@marcosenesi)

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Luis Sinisterra 🇨🇴 (@luissinisterra_11)