Streuer zorgt voor bijzondere Twente-deal: 'Uitgeschreven als zaakwaarnemer'

Streuer zorgt voor bijzondere Twente-deal: 'Uitgeschreven als zaakwaarnemer'

05-01-2021 09:47 Laatste update: 11:33
6

Jan Streuer putte met de komst van Issah Abass uit zijn eigen netwerk. Tot voor kort was de technisch directeur van FC Twente de zaakwaarnemer van de Ghanese versterking, die maandag op huurbasis werd overgenomen van FSV Mainz 05.

Streuer bracht Abass (22) drie jaar geleden vanuit Ghana naar de Sloveense club Olimpija, dat hem in 2018 verkocht aan Mainz. Na een huurperiode bij FC Utrecht komt de kleine aanvaller in de tweede seizoenshelft uit voor Twente. Streuer kent Abass goed, maar van belangenverstrengeling is volgens hem geen sprake.

"Ik ben sinds mijn aanstelling bij FC Twente bij de KNVB uitgeschreven als zaakwaarnemer. Maar ik kan natuurlijk wel Mainz bellen of hij verhuurd mag worden", reageert de technisch directeur van Twente tegenover TC/Tubantia.

Dat Abass in eerste instantie op de bank zal plaatsnemen, is volgens Streuer geen probleem. "Issah kent de situatie bij ons: we hebben drie jongens voorin (Queensy Menig, Danilo Pereira en Vaclav Cerny, red.) die het heel goed doen. Hij weet exact hoe de vlag erbij hangt. Als je nu als aanvaller bij ons komt, dan moet je de concurrentie aangaan, maar je begint niet meteen in de basis."

"Je moet daarnaast ook kijken wat er haalbaar is en wat de andere partij wil", verklaart Streuer. "Neem een spits als Ferdi Druijf. Dat is natuurlijk een heel interessante speler, maar als hij weggaat bij AZ wil hij wel naar een club waar hij er in speeltijd op vooruitgaat."