Bliksemtransfer Vitesse: bekende van Spors en Letsch tekent meerjarig contract

Bliksemtransfer Vitesse: bekende van Spors en Letsch tekent meerjarig contract

05-01-2021 12:24
25

Het is officieel: Vitesse heeft zich versterkt met Dominik Oroz. De twintigjarige verdediger komt over van FC Liefering en tekent tot de zomer van 2023 in Arnhem.

Oroz werd geboren in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, maar is jeugdinternational van Kroatië. Na periodes bij Austria Wien en RB Salzburg kwam de rechtsbenige verdediger sinds februari 2019 uit voor FC Liefering, dat op het tweede niveau in Oostenrijk speelt. Oroz maakte dit seizoen minuten in dertien wedstrijden, waarin hij drie keer scoorde.

"Ik zie Vitesse als een stap hogerop", reageert Oroz de website van zijn nieuwe club. "Ik hoop mij snel aan te passen aan mijn nieuwe omgeving. Tegelijkertijd moet ik geduld hebben en vechten voor mijn kansen. Vitesse draait een goed seizoen en hopelijk zetten we dat de komende maanden voort."

Oroz komt uit het netwerk van technisch directeur Johannes Spors, die een verleden heeft bij de sporttak van Red Bull. "Met de komst van Dominik hebben we beide centrale posities in de verdediging dubbel bezet", aldus Spors. "Daarnaast halen we Dominik voor de toekomst. Hoewel hij direct inzetbaar is, krijgt hij ook de tijd om te wennen aan de club, onze speelstijl en de Nederlandse competitie zodat hij ook in de komende jaren van waarde kan zijn voor de club."