'Niet transfervrij, maar afkoopsom van 100 miljoen: Barça langer door met Puig'

'Niet transfervrij, maar afkoopsom van 100 miljoen: Barça langer door met Puig'

05-01-2021 13:12
23

Het contract van Riqui Puig is in alle stilte met twee jaar verlengd door FC Barcelona. De 21-jarige Catalaan zou eigenlijk transfervrij zijn aan het einde van het seizoen, maar volgens Mundo Deportivo heeft Barça een optie in zijn verbintenis gelicht.

Puig signeerde zijn huidige, bijna aflopende contract in 2018. In die verbintenis was een optie voor twee extra jaren opgenomen: volgens MD heeft FC Barcelona deze enige tijd geleden al gelicht, zonder het nieuws naar buiten te brengen. Waarschijnlijk heeft de club dit gedaan om de transferwaarde van Puig te behouden: na het lichten van de optie is zijn gelimiteerde transfersom bepaald op honderd miljoen euro. Bovendien mag hij nu niet meer ongestraft met geïnteresseerde clubs praten, zoals bij collega Lionel Messi wél het geval is.

Hoe zijn toekomst bij Barcelona er nu uitziet, is nog even afwachten. Puig wordt al jarenlang gezien als één van de grootste beloftes in Camp Nou, maar trainer Ronald Koeman doet dit seizoen nauwelijks een beroep op hem. De Spaanse jeugdinternational zou zelfs openlijk geschoffeerd zijn in de kleedkamer, vanwege het lekken van informatie in de media. Het tij zou echter kunnen keren na de presidentsverkiezingen op 24 januari. Puig kan bovendien profiteren van het wegvallen van twee collega-middenvelders: Carles Aleñá zal verhuurd worden en Philippe Coutinho staat de komende maanden buitenspel vanwege een meniscusblessure.