Denswil en Dijks onder de indruk: 'Hij is onze Frenkie de Jong bolognese'

Denswil en Dijks onder de indruk: 'Hij is onze Frenkie de Jong bolognese'

Gepubliceerd: dinsdag 5 januari 2021 om 19:44di 05-01-2021 om 19:44

Jerdy Schouten staat hoog op het lijstje van bondscoach Frank de Boer. De Bologna-middenvelder speelt in Italië samen met Stefano Denswil en Mitchell Dijks, die lovend zijn over de middenvelder. Dijks vergelijkt Schouten zelfs met Frenkie de Jong.

De stap van Schouten, van Excelsior naar Bologna, was een opvallende. "Ik had wel van hem gehoord, maar niets ten nadele van Excelsior: ik keek vaker naar vrienden in de Keuken Kampioen Divisie", begint Denswil in gesprek met De Telegraaf. "De stap naar Bologna oogde misschien onlogisch of onrealistisch, maar uiteindelijk moet de speler het zelf doen. Als je de kwaliteiten van Jerdy hebt, dan zie je die Nederlandse school vanzelf terug."

"Ik zag hem voor het eerst in actie bij ons op trainingskamp, maar toen raakte hij geblesseerd", haakt Dijks in op zijn ploeggenoot Denswil. "Toen hij na lange tijd weer meetrainde, dacht ik al: sjezus, goede voetballer. Ik ben erg gecharmeerd van hem. Men moet dit niet verkeerd uitleggen, want ik wil geen vergelijkingen maken en hij is daar nog niet, maar Jerdy is onze Frenkie de Jong bolognese."

Dijks ziet dat de verdedigende middenvelder gewaardeerd wordt in Italië. Niet voor niets wordt Schouten in het geruchtencircuit gelinkt aan Napoli. "Al zou hij nog één been hebben, stelt de trainer hem nog op. Daar heeft hij helemaal zelf voor gezorgd", sluit Dijks af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verdient Schouten een plek bij Oranje?

Ja, dat laat hij al een tijdje zien
51%
Nee, dat is nog te vroeg
49%
(854 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws