Eerste prijs sinds 2008 binnen handbereik: Spurs bereikt League Cup-finale

05-01-2021 22:38 Laatste update: 23:11
8

Tottenham Hotspur krijgt de kans om de eerste prijs sinds 2008 te veroveren. De formatie van José Mourinho won in de halve finale van de League Cup met 2-0 van stadgenoot Brentford en kan twaalf jaar na dato dezelfde prijs weer veroveren.

Met Brentford kreeg Tottenham in eigen stadion een tegenstander die in de Championship speelt en daardoor leek het op papier een eenvoudige opgave voor de ploeg van Mourinho om de finale te halen. The Bees verkochten hun huid echter duur en stonden na zestig minuten 'maar' met 1-0 achter. Moussa Sissoko scoorde na twaalf minuten, maar die goal kreeg geen vervolg.

Sterker nog: Tottenham kwam goed weg toen een goal van Brentford-aanvaller Ivan Toney werd afgekeurd door de VAR. Die had millimeters buitenspel geconstateerd en besloot dus om de gasten uit West-Londen te beroven van hun gelijkmaker. Tien minuten daarna werd het duel in het slot gegooid door Heung-Min Son, die een rush bekroonde met een knappe goal: 2-0. Door een rode kaart voor Josh Dasilva konden de gasten ook geen vuist meer maken.

Spurs speelt in de finale tegen de winnaar van de andere halve finale, die woensdagavond op het programma staat. Manchester United en Manchester City werken dan een stadsderby af op Old Trafford.