Weinig perspectief voor Van de Beek: 'Ik heb een ruime keuze uit middenvelders'

Weinig perspectief voor Van de Beek: 'Ik heb een ruime keuze uit middenvelders'

Gepubliceerd: dinsdag 5 januari 2021 om 23:50di 05-01-2021 om 23:50

Ole Gunnar Solskjaer heeft weinig hoop dat Donny van de Beek snel veel speeltijd zal krijgen bij Manchester United. De Noorse manager geeft aan dat hij veel middenvelders tot zijn beschikking heeft.

Daarnaast presteren de spelers die de voorkeur krijgen boven Van de Beek ook nog eens naar behoren. "Hij kwam tussen een groep middenvelders met kwaliteit", reageert Solskjaer op vragen van het Algemeen Dagblad. "Donny concurreert met Bruno Fernandes, Juan Mata en Jesse Lingard. Ik stik van de nummers tien en heb een ruime keuze uit centrale middenvelders als Paul Pogba, Nemanja Matic, Scott McTominay en Fred."

De Noorse manager vindt niet dat het aantrekken van de Nijkerkervener een fout is geweest van United. "Donny heeft goed gespeeld als hij de kans kreeg. We trekken soms te snel de conclusie dat iemand is mislukt, maar we kunnen aan Victor Lindelöf en Fred zien dat het soms wat meer tijd vergt. Nu zijn ze enorm belangrijk en voor Donny zal hetzelfde opgaan."

Het lijkt er op dat Van de Beek pas volgend seizoen aan een serieuze kans mag denken. "Hij is altijd gretig, werkt hard op de training, is positief ingesteld en zal dit seizoen nog veel wedstrijden gaan beïnvloeden", zegt Solskjaer. "Maar hij zal verder groeien voor volgend jaar. Of hij verhuurd wordt? Nee, we hebben al zo veel blessures gezien. Het speelschema is loodzwaar. Spelers die nog weinig aan bod kwamen, moeten klaarstaan om hun kans te pakken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Van de Beek al aan een vertrek gaan denken bij United?

Ja, want hij gaat de kans niet meer krijgen
79%
Nee, hij moet rustig afwachten
21%
(3217 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws