Ajax en JC Arena denken over fans: 'Die groepen kun je bij elkaar zetten'

Ajax en JC Arena denken over fans: 'Die groepen kun je bij elkaar zetten'

06-01-2021 07:58 Laatste update: 08:30
60

Ajax wilde de komende KNVB beker-wedstrijd een proef organiseren met supporters in het stadion. Dat gaat alleen voorlopig niet door, aangezien de Amsterdammers een uitwedstrijd spelen in de achste finales.

De directeur van de Johan Cruijff Arena, Henk Markerink, geeft in gesprek met AjaxLife aan dat Johan Cruijff Arena en Ajax maar al te graag een proef wilden organiseren met zo'n zevenhonderd supporters, rond de eerstvolgende KNVB-bekerwedstrijd van de club. Die plannen kunnen voorlopig de ijskast in, aangezien voor Ajax een uitwedstrijd bij AZ wacht. Volgens Markerink is het allemaal wel gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Toch geeft Markerink de hoop niet op. Hij hoopt dat supporters door middel van sneltesten alsnog weer spoedig naar het stadion kunnen. "Het idee is dat mensen zich de dag voor een evenement of op de dag zelf laten sneltesten en een bewijs overleggen dat ze negatief zijn", licht hij toe. "Voor mensen die last-minute getest moeten worden of het personeel dat nodig is, hebben we een grote testlocatie in het ArenaPark in gedachten. Kort voor een wedstrijd kunnen daar enige duizenden mensen worden getest."

Ook de vaccinaties tegen het coronavirus bieden perspectief. "Dan krijg je vier groepen: een groep met vaccinatie, een groep die wordt gesneltest, een groep die na ziekte immuun is en een groep van wie je het niet weet. Die groepen zou je bij elkaar kunnen zetten. Maar dat wordt een enorme puzzel. Dat lukt aan de tekentafel gemakkelijker dan in de praktijk."