'Drenthe verrast met nieuw avontuur: oud-Feyenoorder tekent bij Spaanse club'

'Drenthe verrast met nieuw avontuur: oud-Feyenoorder tekent bij Spaanse club'

Gepubliceerd: woensdag 6 januari 2021 om 15:15wo 06-01-2021 om 15:15

Laatste update: donderdag 7 januari 2021 om 00:44do 07-01-2021 om 00:44

Een opvallende wending in de voetballoopbaan van Royston Drenthe: de oud-speler van Feyenoord en Real Madrid staat op het punt om te tekenen bij Racing Murcia. Dat melden RTV Rijnmond en Feyenoord Transfermarkt woensdag.

De 33-jarige Drenthe speelt sinds afgelopen zomer voor de amateurs van Kozakken Boys. Hij werd begin december nog in verband gebracht met de Poolse zesdeklasser LKS Victoria Cisek, maar die geruchten deed hij af als onzin. De Spaanse club, die uitkomt op het derde niveau, heeft nu dus wel beet. Bij Racing Murcia wordt hij ploeggenoot van Mathias Pogba, voormalig speler van Sparta.

Als Drenthe de medische keuring doorstaat, wordt het zijn derde avontuur in Spanje. Eerder speelde hij voor Real Madrid en Hercules Alicante. Na zijn doorbraak bij Feyenoord en de transfer naar Real Madrid ging het bergafwaarts met de loopbaan van Drenthe. Hij kwam verder uit voor Everton, Alania Vladikavkaz, Reading, Sheffield Wednesday, Kayseri Erciyesspor en Baniyas SC.

In februari 2017 zette Drenthe al een punt achter zijn carrière. Hij richtte zich op een aantal ondernemingen en zijn muzikale loopbaan. Anderhalf jaar later speelde hij nog een seizoen bij Sparta. Drenthe kwam onlangs in het nieuws toen bleek dat hij tot zijn eigen verbazing failliet was verklaard. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws