Drenthe vertelt verhaal over Spaanse transfer: Ik kon het echt niet bevatten

Drenthe vertelt verhaal over Spaanse transfer: "Ik kon het echt niet bevatten"

06-01-2021 21:30 Laatste update: 21:43
48

Royston Drenthe tekent bij Racing Murcia tot het einde van het seizoen. Daarna bekijkt de linkspoot of zijn lichaam het nog aankan. Drenthe heeft overwogen om de transfer naar Spanje niet te maken, maar besloot het toch te doen.

Woensdag werd verrassend bekend dat Murcia, dat uitkomt op het vierde niveau van Spanje, met Drenthe aan de haal gaat. "De interesse was er al langer. Ik moet zeggen dat ik er zeker drie weken mee in m'n maag heb gezeten", zegt Drenthe tegen VoetbalPrimeur. "De stap naar het buitenland was toch weer nieuw voor me. Je familie en geliefden zijn gewend dat je binnen handbereik bent, dus ik had de stap naar het buitenland al een beetje uit m'n hoofd gezet."

"Maar toen dit op m'n pad kwam, ging het toch een soort van kriebelen", zegt Drenthe. "Het was moeilijk, want er komen ook kids bij kijken en m'n moeder... Tot vanochtend was het emotioneel, maar nu is iedereen rustig en happy. Als je zo'n kans krijgt op deze leeftijd (Drenthe is 33, red.), mag je die eigenlijk niet links laten liggen. Vandaar dat ik de keuze heb gemaakt. Ik heb overwogen om het niet te doen, ja. Want anderhalve maand geleden kon ik deze stap ook al maken."

Drenthe kreeg indirect te horen dat Racing Murcia hem naar Spanje wilde halen. "Ze hebben eerst m'n neefje Rajiv van La Parra (speelt bij UD Logroñés, red.) benaderd. Hij zei: luister, die en die willen je nummer. Toen vroeg ik: voor wat? Ik kon het niet echt bevatten. Zo kwam ik in contact met ze. Toen heb ik het gewoon doorgespeeld naar mijn manager."

Drenthe kiest voor Spanje omdat hij daar wedstrijden kan spelen. De amateurcompetities liggen in Nederland al maanden stil en dus had Drenthe weinig te doen bij Kozakken Boys. "Voor mij is het een verloren jaar. Of ik nou geblesseerd ben of niet, er is geen enkel vooruitzicht. Ik kon dus ook niet denken: oké, ik doe het voor die ene zaterdag. We weten ook niet wanneer we weer zouden gaan voetballen. Als we in april weer zouden beginnen, is het alsnog een verloren jaar. Hier kan ik wedstrijden meepakken en bouwen om te kijken waar ik in de zomer sta. Hoe voel ik me dan? Kan m'n lichaam het nog aan? Dan kan ik keuzes maken op basis van wedstrijden die ik gevoetbald heb."

Kozakken Boys gunde Drenthe de overstap en ging niet in de weg liggen, al had de club hem graag behouden. "Kozakken Boys was heel meedenkend. Ze stonden altijd achter me, iedereen binnen de club begreep me. Ze zeiden: we snappen het", zegt Drenthe. "Ik ben blij dat we tot overeenstemming zijn gekomen en er geen gedoe bij kwam kijken. Dat wilde ik ook niet creëren."

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)