Koeman looft gouden duo van Barça: 'Was een demonstratie van geldingsdrang'

Koeman looft gouden duo van Barça: 'Was een demonstratie van geldingsdrang'

07-01-2021 08:39 Laatste update: 08:41
22

FC Barcelona is na de 2-3 overwinning tegen Athletic Bilbao weer in de race om de Primera División-titel. Ronald Koeman gelooft in de titel en was niet voor het eerst lovend over supertalent Pedri.

Niet voor het eerst dit seizoen was het duo Messi/Pedri goud waard voor FC Barcelona, dat zich op de derde plaats in La Liga gemeld heeft. Koeman looft beide spelers. "Pedri toont ondanks zijn jonge leeftijd zijn volwassenheid en het belangrijkste: dat doet hij met zijn hoofd", begint Koeman op de persconferentie na de wedstrijd. "De wedstrijd van Messi was een demonstratie van geldingsdrang. Die is er altijd wel, maar kwam nu ook tot uitdrukking in goals. Hij was zeer belangrijk."

De achterstand van Barcelona op Atlético Madrid bedraagt nog steeds zeven punten, maar Koeman gelooft er weer in. "Er is nog een flinke afstand te overbruggen, maar we zitten op de juiste weg. Het team groeit, speelt met meer vertrouwen en komt steeds dichterbij z'n beste vorm. Het is nog een lang seizoen, we gaan vechten tot het einde."

Pedri zorgde woensdagavond voor de 1-1 op bezoek bij Athletic Bilbao, nadat Iñaki Williams de thuisploeg op voorsprong had gezet. Lionel Messi bouwde de voorsprong uit naar 1-3, de aansluitingstreffer van Iker Muniain kwam te laat voor Bilbao.