Ajax haalt 'topscorer van de Eredivisie': 'Veel geld, maar je koopt wel zekerheid'

Ajax haalt 'topscorer van de Eredivisie': 'Veel geld, maar je koopt wel zekerheid'

07-01-2021 18:12
165

Dat Ajax het transferrecord breekt voor Sébastien Haller, vindt Wilco van Schaik eigenlijk helemaal niet zo gek. De voormalig algemeen directeur van FC Utrecht verwacht dat de 26-jarige Franse spits een succes wordt in Amsterdam.

"Natuurlijk is het veel geld, maar je koopt als Ajax wel zekerheid", zegt Van Schaik tegen De Telegraaf over het prijskaartje van naar verluidt twintig miljoen euro. "Normaal moet je maar afwachten of een speler het goed gaat doen, maar Haller heeft al bewezen dat hij veel kan scoren in de Eredivisie. Bij FC Utrecht maakte hij 51 goals in 98 wedstrijden en niet alleen tegen de kleintjes, maar ook tegen PSV en Ajax stond hij er."

De huidig directeur van NEC voorspelt dat Haller bij Ajax gaat profiteren van het feit dat hij met betere spelers speelt. "Met Haller koopt Ajax gewoon de topscorer van de Eredivisie voor de komende jaren. Daarnaast denk ik dat de aanwezigheid van Erik ten Hag een heel belangrijke rol speelt. Er was bij FC Utrecht al een heel goede klik tussen Erik en Sébastien. Dat heeft ertoe bijgedragen dat hij zich bij FC Utrecht zo goed heeft ontwikkeld."

Van Schaik noemt Haller een modelprof, die in zijn tijd bij FC Utrecht al een lucratieve transfer naar China afwees. Hij was 'op een missie om zijn carrière op een hoger niveau te krijgen'. "Sébastien is een geweldige prof, die heel hard traint en heel gedisciplineerd is. Hij is een spits, die ook niet beroerd is om vuile meters te maken voor het team. Ik verwacht dat hij het ook bij Ajax goed gaat doen, als het allemaal rondkomt."