Huiberts prijst zich gelukkig: 'Zaten al andere Nederlandse clubs achter hem aan'

Huiberts prijst zich gelukkig: 'Zaten al andere Nederlandse clubs achter hem aan'

08-01-2021 09:28
27

AZ profiteerde bij de transfer van Jesper Karlsson van zijn goede netwerk in Scandinavië. De 22-jarige Zweed stond ook in de belangstelling van andere clubs uit de Eredivisie, vertelt technisch directeur Max Huiberts van de Alkmaarders.

"We hadden Jesper al langer op het oog, maar in zijn laatste jaar bij Elfsborg ging zijn rendement ineens snel omhoog. Op dat moment hebben we toegeslagen, terwijl er al andere Nederlandse en buitenlandse clubs achter hem aanzaten", zegt Huiberts tegen het Algemeen Dagblad. "Jesper is niet superjong meer, hij was niet een speler die er direct stond op zijn negentiende, of nog jonger zoals Myron Boadu bij ons of Ryan Gravenberch en Matthijs de Ligt bij Ajax."

Volgens Huiberts was Karlsson snel overtuigd van een overstap naar AZ. "Wat dat betreft hielp wel dat hij dezelfde zaakwaarnemer heeft als Fredrik Midtsjö en Jonas Svensson. Die heeft kunnen zien dat spelers zich bij AZ goed kunnen ontwikkelen. Midtsjö was een bepalende speler in Noorwegen, Karlsson was dat in Zweden. Dan is de stap naar de Eredivisie een goede."

De vleugelaanvaller was al goed voor vijf goals en evenveel assists in de Eredivisie. Dat dankt hij mede aan zijn opportunistische speelstijl en zelfvertrouwen. "Daarmee is hij vergelijkbaar met zijn voorganger Oussama Idrissi", vindt Huiberts. "Beiden zijn niet bang om te falen. Als het wat minder loopt, proberen ze er gewoon nog eens langs te gaan."