Haller maakt aanspraak op basisplaats bij Ajax: 'We kijken hoe hij zich voelt'

Haller maakt aanspraak op basisplaats bij Ajax: 'We kijken hoe hij zich voelt'

08-01-2021 13:53
49

Erik ten Hag heeft altijd contact gehouden met Sébastien Haller en hoorde dat de spits openstond voor een transfer naar Ajax. Ook in de zomer hadden de Amsterdammers al contact met de Frans-Ivoriaanse aanvaller.

Ten Hag had Haller onder zijn hoede toen hij trainer was bij FC Utrecht en is hem blijven volgen. "We hebben een relatie in stand gehouden en dan praat je wel eens over hoe het is bij de club", vertelt Ten Hag op de persconferentie ter voorbereiding op de topper tegen PSV. "Dan kom je er achter dat hij openstaat voor een transfer. Ik ben hem blijven volgen en hij heeft een mooie ontwikkeling doorgemaakt."

Of de Frans-Ivoriaanse aanvaller zondag tegen PSV kan spelen en in de basis staat wil de oefenmeester nog niet zeggen. "We hopen dat we hem kunnen gebruiken, maar hij heeft pas een paar keer meegetraind en we zijn al even in voorbereiding op deze wedstrijd. Hoe voelt hij zich en wat hebben we in de ploeg nodig? Dat ga ik met hem afstemmen en dan maken we een plan voor negentig minuten."

Haller kwam voor 22,5 miljoen euro over van West Ham United en het lijkt er op dat hij speelgerechtigd is voor de kraker van zondag aanstaande.