Robben: 'Het klinkt misschien gek, maar het gaat goed en toch ga ik niet spelen'

Robben: 'Het klinkt misschien gek, maar het gaat goed en toch ga ik niet spelen'

08-01-2021 15:09
35

Arjen Robben zal ook in januari nog geen wedstrijden spelen voor FC Groningen. Trainer Danny Buijs maakte bekend dat de aanvaller nog niet wedstrijdfit is en zelf zegt de Bedummer stapje voor stapje beter te worden.

Voorlopig is het spelen van wedstrijden nog niet aan de orde voor de steraanvaller van de Trots van het Noorden. "Het klinkt gek als ik zeg dat het goed gaat, maar ik nog geen wedstrijden kan spelen", zegt Robben tegenover het clubkanaal. "Toch gaat alles volgens schema. We pakken het heel zorgvuldig aan en we overhaasten niks."

Ook in december bleef de vleugelaanvaller de hele maand aan de kant en het lijkt er niet op dat daar snel verandering in gaat komen. "Natuurlijk hadden we meer verwacht en gehoopt, maar de realiteit is anders en dan moet je daar mee omgaan. Ik werk hard door aan het herstel en dat gaat goed, want ik heb ook niet stilgezeten tijdens de vakantie. Ik maak stappen en dat is positief."

Tot dusver kwam Robben dit seizoen in twee competitiewedstrijden in actie. In de seizoensouverture tegen PSV raakte hij na een half uur geblesseerd en in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht viel hij veertien minuten voor tijd in.