Van de Kerkhof is zeker van titel PSV: 'AZ gaat Ajax voorbij op de ranglijst'

Van de Kerkhof is zeker van titel PSV: 'AZ gaat Ajax voorbij op de ranglijst'

08-01-2021 18:55 Laatste update: 09-01-2021 14:13
211

René van de Kerkhof weet het zeker: PSV wordt dit seizoen landskampioen van Nederland. Het clubicoon van de Eindhovenaren denkt eveneens dat niet Ajax, maar AZ de nummer twee gaat worden van het Eredivisie-seizoen.

Dat PSV met de schaal aan de haal gaat, staat volgens Van de Kerkhof als een paal boven water. "Aanvallend hebben we gewoon de meeste kwaliteit, terwijl we op het middenveld kunnen kiezen wie we opstellen: zoveel aanbod is er", vertelt René tegen het Algemeen Dagblad.

René denkt dat AZ de runner-op wordt van de Eindhovenaren. "Maar AZ, dat Ajax voorbij gaat op de ranglijst, zal er tot op de slotdag heel kort op staan. Noteer alvast maar: 1. PSV, 2. AZ, 3. Ajax en 4. Feyenoord. Dat is de eindstand."

De oud-speler van PSV kijkt uit naar de topper van aankomende zondag tegen Ajax en verwacht veel doelpunten. "Ik heb zomaar het gevoel dat het wel eens een heel doelpuntrijk potje kan gaan worden in Amsterdam. Ik hou het op 3-3."

René van de Kerkhof ziet dat niet alleen PSV, maar ook Ajax voor de winterstop niet altijd even stabiel bleek. "Die verliezen in december dan opeens uit het niets van FC Twente en komen tegen Willem II niet verder dan een puntje. Je kunt dus niet bepaald zeggen dat Ajax favoriet is zondag. Vandaar mijn prognose van een gelijkspel. Zouden Willy en ik voor tekenen ook."