Utrecht-aanwinst Benamar 'dacht aan stoppen': 'Niemand wilde me hebben'

Utrecht-aanwinst Benamar 'dacht aan stoppen': 'Niemand wilde me hebben'

Benaissa Benamar dacht een aantal jaar geleden nog aan stoppen, maar heeft na een goede periode bij SC Telstar een transfer naar FC Utrecht verdiend. De verdediger ziet de club uit de Domstad als een 'droomstap'.

Benamar koos in het seizoen 2018/2019 voor een avontuur bij het Marokkaanse Ittihad Riyadi de Tanger (IRT), nadat hij als voormalig Jong FC Twente-speler geen ploeg kon vinden. Hij kende er goede momenten, maar ook een aantal mindere. Hij dacht zelfs aan stoppen. "Ik kon als speler van Jong FC Twente geen club krijgen en Tanger werd kampioen en zou in de Afrikaanse Champions League spelen. Ik had dus niks en vond het wel interessant klinken", stelt Benamar in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Het werd niet wat de 23-jarige verdediger ervan verwacht had. "Ik heb er mooie tijden meegemaakt, grote wedstrijden gespeeld en ik heb veel geleerd, maar ook veel mindere tijden meegemaakt", vervolgt hij. Hij vertrok er uiteindelijk, maar een nieuwe club vinden ging lastig. "Ik had mijn contract ontbonden in Marokko en ik probeerde bij elke club stage te lopen, zelfs in de Keuken Kampioen Divisie. Niemand wilde me destijds hebben."

Uiteindelijk kwam Benamar bij het Telstar van trainer Andries Jonker terecht. Daar ontwikkelde hij zich stormachtig. Bij zijn nieuwe club Utrecht komt Benamar zijn goede vriend Adam Maher tegen. "Van hem hoorde ik al verhalen over FC Utrecht voordat ik überhaupt met de club in gesprek was. Toen kreeg ik wel het idee dat ik graag bij deze club wilde spelen. Dus toen het concreet werd, wist ik wel waar ik heen wilde", sluit de verdediger af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s