Milan herpakt zich na nederlaag tegen Juventus en verstevigt koppositie in Serie A

09-01-2021 22:45
2

AC Milan heeft, na de domper van eerder deze week tegen Juventus (1-3 nederlaag), de rug gerecht tegen Torino. In San Siro stond er na negentig minuten spelen een 2-0 eindstand op het scorebord na doelpunten van Rafael Leão en Franck Kessié.

Milan wist in de eerste helft al het verschil te maken tegen het zeer slecht draaiende Torino. De ploeg van trainer Stefano Pioli had even tijd nodig om warm te draaien, maar halverwege de eerste helft brak Leão de ban. Hij maakte oog in oog met Torino-keeper Salvatore Sirigu geen fout: 1-0.

Tien minuten later bracht Kessié de marge naar twee: de Ivoriaanse middenvelder mocht aanleggen vanaf de strafschopstip nadat Andrea Belotti Brahim Diaz neerlegde in zijn eigen strafschopgebied. Arbiter Fabio Maresca zag het in eerste instantie niet, maar werd gecorrigeerd door de VAR. Kessié bleef koel en stuurde Sirigu de verkeerde hoek in.

In de tweede helft deed Milan het rustig aan. Het betere van het spel was zelfs voor Torino, maar de defensie van I Rossoneri hield vrij simpel stand. Vlak voor tijd maakte Zlatan Ibrahimovic, hersteld van een blessure, zijn rentree bij I Rossoneri.

Milan herpakt zich dus goed na de nederlaag tegen Juventus van eerder deze week en weet dat het ook na deze speelronde eerste staat in de Serie A. Nummer twee Internazionale staat vier punten achter, met één wedstrijd minder gespeeld. Juventus staat tien punten achter, met twee duels minder gespeeld.