Druijf maakt van zijn hart geen moordkuil: '6 minuten, doe ik het niet meer voor'

Druijf maakt van zijn hart geen moordkuil: '6 minuten, doe ik het niet meer voor'

Ferdy Druijf draait er niet omheen: hij wil vertrekken bij AZ. De 22-jarige spits komt nauwelijks aan spelen toe in Alkmaar en hoopt elders wél minuten te maken, vertelt hij aan De Telegraaf.

Zaterdag kwam hij zes minuten voor tijd binnen de lijnen in het uitduel met PEC Zwolle. "Ik zit nu drie jaar bij de selectie en ik heb twee keer in de basis gespeeld. Ik wil ergens anders honderd procent spelen", vertelt de Keuken Kampioen Divisie-topscorer van 2018/2019. "Voor mij is het duidelijk: ik ben geen profvoetballer geworden om zes minuten te maken. Daar doe ik het niet langer voor."

Aanvankelijk had hij met AZ afgesproken dat hij tot de winterstop zou blijven en dat hij daarna een keuze zou maken. Die beslissing heeft hij nu dus genomen. "Voor mijn gevoel ben ik in vorm. Ik probeer alles, het maximale, te geven, maar krijg er het minimale voor terug", aldus Druijf. "Mijn keuze is om ergens te spelen en dat is denk ik niet hier. Dus moeten we gaan kijken. Hoe lang ik hier zit, geef ik honderd procent. Daar ligt het niet aan. Maar ik wil meer en dat weten ze."

Mogelijk sluit hij binnenkort aan bij PEC Zwolle, de tegenstander van zaterdag. Druijf had al een onderonsje met Leeroy Echteld, de assistent-trainer van PEC. "Hij zei: kom lekker een half jaartje hier ballen. Ik zei: wie weet. Daar moet uiteraard met AZ over gesproken worden en daar moeten de clubs uit zien te komen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s