Historische sneeuwstorm teistert Spanje: Getafe-spelers moeten Uber aanduwen

Historische sneeuwstorm teistert Spanje: Getafe-spelers moeten Uber aanduwen

10-01-2021 23:11 Laatste update: 23:32
4

Het openbare leven in Spanje is volledig lamgelegd door sneeuwstorm Filomena en ook de spelers van Getafe ontkomen niet aan de hevige sneeuwval. Hun wedstrijd tegen Elche is al met 24 uur uitgesteld, maar het lijkt er niet op dat wedstrijd door kan gaan.

De spelers van Getafe, gelegen in een voorstad van Madrid, moeten voor die tijd de oostkust van Spanje zien te bereiken. De Spaanse bond heeft Uber-auto's geregeld om de spelers op te pikken, maar de reis verloopt niet al te voorspoedig. Op social media circuleren beelden van de spelers die de vastgelopen auto's aan moeten duwen.

Getafe-voorzitter Ángel Torres vindt het ondertussen onbegrijpelijk dat de Spaanse bond de wedstrijd op maandagavond alsnog door wil laten gaan. "Dit is totaal onverantwoord", wordt hij geciteerd door Marca. "We zijn sinds vrijdag al geïsoleerd en we hebben sinds die tijd niet kunnen trainen. We kunnen niet met de trein en het vliegtuig op pad en de wegen zijn onbegaanbaar." Torres roept dan ook op om de wedstrijd opnieuw uit te stellen.

Met name de regio-Madrid is flink getroffen door de sneeuwstorm. De wedstrijd tussen Atlético Madrid en Athletic Bilbao werd afgelast, terwijl Real Madrid pas met een paar uur vertraging kon afreizen naar Pamplona voor het uitduel met Osasuna.