De Boer ziet 'behoorlijke dvd' voor Schuurs: 'Ongelooflijk veel mazzel gehad'

De Boer ziet 'behoorlijke dvd' voor Schuurs: 'Ongelooflijk veel mazzel gehad'

11-01-2021 09:48 Laatste update: 09:55
103

Perr Schuurs heeft niet voor het eerst dit seizoen een weifelende indruk achtergelaten bij Ajax, vinden Ronald de Boer en Kenneth Perez. De twee analisten van ESPN zijn kritisch na de Eredivisie-topper tussen Ajax en PSV (2-2).

Schuurs maakte een inschattingsfout bij de snelle openingstreffer van Eran Zahavi, terwijl hij er bij de 0-2 volgens de analytici ook niet goed uit zag. "Dat moet echt een stuk beter", vindt De Boer bij Dit Was Het Weekend. In de slotfase kwam Schuurs bovendien goed weg bij een vermeende overtreding op Noni Madueke. "Ik vind dat hij daar ongelooflijk veel mazzel heeft gehad. Madueke is eigenlijk te snel, dat moet hij weten. Het was een vrije trap en het had zomaar rood kunnen zijn."

"Dit gebeurt hem te vaak. Het zijn weer leermomenten", aldus De Boer. "Hij zal de beelden terugkijken en inzien dat hij het de volgende keer anders moet doen." Dat het niet de eerste keer is voor Schuurs, weet de techniektrainer van de Ajax-jeugd ook. "Het wordt een behoorlijke dvd", glimlacht hij. "Op topniveau, in de Champions League, zijn ze misschien nog wel sneller dan Madueke. Het moet beter." Perez vindt dat Schuurs 'veel kenmerken van een goede verdediger' heeft. "Hij is fysiek in orde en snel, maar oriëntatie is ongelooflijk belangrijk. Dat zei Louis van Gaal ook altijd."