'Ik weet zeker dat Ajax het moeilijk krijgt, PSV is volgende week koploper'

'Ik weet zeker dat Ajax het moeilijk krijgt, PSV is volgende week koploper'

11-01-2021 14:18
208

Aad de Mos denkt dat PSV over een week de nieuwe koploper van de Eredivisie is. De analist en voormalig trainer van beide clubs stelt dat Ajax in de komende twee wedstrijden punten gaat laten liggen.

Ajax speelt donderdag uit bij FC Twente en neemt het zondag in de eigen Johan Cruijff Arena op tegen Feyenoord. "Je ziet vaak dat Ajax het niet op kan brengen en ze zouden zomaar op zeventig procent tegen Twente kunnen spelen", zegt De Mos tegen het Eindhovens Dagblad. "Daarnaast krijgen ze het moeilijk tegen Advocaat. Daar ben ik van overtuigd. Ik zie Dick in staat om daar een punt te halen. Als PSV dan zijn werk doet, zes punten pakken, is het volgende week koploper."

De topper van afgelopen zondag in Amsterdam was volgens de analist al een uitgelezen mogelijkheid voor de formatie van trainer Roger Schmidt om Ajax van de troon te stoten. "Dat ze zich zo laten wegspelen in de tweede helft had ik niet verwacht. PSV heeft Ajax daar beter gemaakt en dat is juist zo zonde. Het blijft voor mij een wedstrijd die PSV had moeten winnen, waardoor ze Ajax in crisis hadden kunnen zetten. Dan was het de komende wedstrijden voor Ajax extra zwaar geweest."

Om de koppositie te veroveren moet PSV woensdag aanstaande in eigen huis van AZ winnen en dient ook de uitwedstrijd bij Sparta van komende zaterdag winnend afgesloten te worden. Daarnaast zou Ajax in minimaal één van hun komende twee wedstrijden punten moeten laten liggen.