'Ajax-denker' in Engeland: 'Ander persoon worden vind ik het leuke aan voetbal'

'Ajax-denker' in Engeland: 'Ander persoon worden vind ik het leuke aan voetbal'

Gepubliceerd: maandag 11 januari 2021 om 14:35ma 11-01-2021 om 14:35

Carel Eiting haalt veel levensvreugde uit het voetbal. De middenvelder, die door Ajax is uitgeleend aan Huddersfield Town, denkt vaak na over zijn loopbaan en komt dan tot positieve conclusies.

De 22-jarige Amsterdammer staat erom bekend veel over het voetbal en het leven na te denken. Eiting is dankbaar voor de positie waar hij in verkeert. "Ik heb echt geweldige dingen meegemaakt dankzij het voetbal", zegt hij tegen Voetbal International. "De plekken waar ik gespeeld heb, de mensen voor wie ik gespeeld heb… Voor mij is dat iets geweldigs. Ik haal heel veel geluk uit het voetbal."

Zijn carrière als profvoetballer heeft Eiting ook als mens verandert en dat doet hem veel. "Natuurlijk zijn de wedstrijden het gaafst, zeker met publiek, maar het is ook mooi als je jezelf heel erg tegenkomt. Er zijn dingen die lastig zijn en hoe ga je daar dan mee om? Als mens merk ik ook dat ik daarvan leer. Dat ik een ander persoon word, dat vind ik het leuke aan voetbal. Het brengt mensen ook heel erg bij elkaar, bijvoorbeeld mijn familie en vrienden die zo meeleven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Kan Carel Eiting nog doorbreken bij Ajax?

Ja
57%
Nee
43%
(1103 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws