Van Persie begrijpt Ajax-spits Brobbey: 'Hebt er hartstikke goede speler achter'

Van Persie begrijpt Ajax-spits Brobbey: 'Hebt er hartstikke goede speler achter'

Gepubliceerd: maandag 11 januari 2021 om 21:03ma 11-01-2021 om 21:03

Robin van Persie verbaast zich over het feit dat er bij de clubs in de top van de Eredivisie nauwelijks Nederlandse spitsen de kans krijgen. Hij haalt daarbij Ajax-spits Brian Brobbey aan, die twijfelt met het zetten van zijn handtekening onder een nieuw contract.

Dat heeft volgens Van Persie te maken met het feit dat Brobbey bij Ajax nauwelijks uitzicht heeft op speeltijd na de komst van Sébastien Haller. 'Brobbey aarzelt met bijtekenen omdat hij geen uitzicht op speeltijd heeft. De club heeft immers net een spits, Haller, voor 22,5 miljoen euro gekocht', begint Van Persie in zijn column in De Telegraaf.

Van Persie vindt dat Nederlandse clubs ervoor moeten zorgen dat een talent niet alleen in de spits uit de voeten kan, maar ook op andere posities. Zo maken ze de kans op speeltijd groter. 'Om het voorbeeld van Brobbey nog even aan te halen: hij kan in zijn eerste doorbraakfase spits nummer drie zijn, maar moet het gevoel hebben dat hij door steeds meer te spelen tweede spits kan worden. Kan hij alleen als spits uit de voeten, dan kijkt hij te veel toe en ontwikkelt hij zich niet.'

De transfer van Haller roept vragen op bij Van Persie, die stelt dat Ajax niet per se zo'n hoge transfersom neer had hoeven leggen voor een nieuwe spits. 'Voor een Nederlandse club is het niet ideaal dat je een spits voor 22,5 miljoen euro koopt, terwijl je er nog een hartstikke goeie speler achter hebt. Zelfs Huntelaar, die ondersteunend is in zijn rol naar de jongeren toe. Wat is de hiërarchie nu en wat is zijn rol de rest van het seizoen?', vraagt Van Persie zich af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws