Familie Nouri 'kijkt naar situatie Blind': 'Daar ligt het verschil van opvatting'

Familie Nouri 'kijkt naar situatie Blind': 'Daar ligt het verschil van opvatting'

Gepubliceerd: dinsdag 12 januari 2021 om 07:50di 12-01-2021 om 07:50

Ajax is volgens de Volkskrant van mening dat Abdelhak Nouri, ongeacht de behandeling die hij kreeg op het veld tijdens de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen, nooit meer op hoog niveau had kunnen voetballen. Hierover verschilt de club van mening met de familie van Nouri: beide partijen liggen zo ver uit elkaar dat er aangestuurd wordt op een arbitragezaak.

Algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax gaf afgelopen zondag aan dat de Amsterdamse club er niet uit is gekomen met de familie van Nouri. Het voormalig toptalent zakte op 8 juli 2017 in elkaar tijdens een oefenduel met Werder Bremen. Tijdens zijn reanimatie zijn ernstige fouten gemaakt, zo geeft Ajax toe. Hierdoor liep Nouri hersenschade op en sindsdien leeft hij bij laag bewustzijn.

Ajax heeft veel uitgegeven om de zorgkosten te betalen en steunde de familie Nouri ook financieel bij de verhuizing van Abdelhak. Het contract van Nouri werd daarnaast gerespecteerd. 'Daarover gaat het geschil ook niet. Ajax heeft ook nog geregeld vriendschappelijk contact met de familie. De onenigheid draait om het verdere arbeidsleven van Nouri, het arbeidsvermogen', valt er te lezen in de Volkskrant.

Het gaat beide partijen om hoe goed Nouri had kunnen worden, mocht hij wél goed behandeld zijn op het veld. 'Dat weet je nooit. Bij Nouri, zo bleek, was ook al bij de KNVB een aantekening gemaakt over het functioneren van zijn hart. Ajax stelt dat hij nooit meer op niveau had kunnen voetballen, ongeacht de behandeling op het veld. Hij had na eventueel herstel sowieso een ander leven geleid, als scout of trainer bijvoorbeeld. Daar ligt het fundamentele verschil van opvatting met de familie en de raadgevers.'

'Zij beweren dat Nouri na zijn herstel weer topvoetballer had kunnen zijn, zonder precies aan te kunnen geven hoe goed hij was geworden', vervolgt de Volkskrant. Daarbij wordt er gewezen naar de situatie van Daley Blind, die inmiddels voetbalt met een kastje dat zijn hart een schok geeft om het ritme te herstellen, mocht er zich een verstoring voordoen.

Ook wordt er gesproken over de inkomsten die Nouri over de jaren zou missen. Het verschil tussen het salaris van een scout of trainer is flink minder dan een voetballer van pakweg Vitesse of sc Heerenveen. Het gaat om miljoenen euro's.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws