VVV-spelers 'lopen snot voor de ogen' voor Giakoumakis: 'Een fenomeen'

VVV-spelers 'lopen snot voor de ogen' voor Giakoumakis: 'Een fenomeen'

12-01-2021 08:43
38

Dat VVV-Venlo op dit moment boven de degradatiestreep staat in de Eredivisie heeft de club vooral te danken aan topschutter Giorgios Giakoumakis. De Griek was dit seizoen al twaalf keer trefzeker in de competitie. Aanvoerder Danny Post is lovend, evenals trainer Hans de Koning.

"Van Giakoumakis weten we dat hij scorend vermogen heeft", begint De Koning in gesprek met 1Limburg. "Als hij in het zestienmetergebied aan de bal komt, ja, dan is het best wel vaak raak. Vergeet ook niet dat de andere spelers achter hem ook het snot voor de ogen lopen. Dit is een teamprestatie, en als je dan uitblinkt, is dat alleen maar mooi."

VVV-aanvoerder Post gaat nog wat verder dan De Koning en steekt zijn bewondering voor Giakoumakis niet onder stoelen of banken. "Je mag hem rustig een fenomeen noemen. Hij scoort ook als je hem niet zo vaak ziet, soms denk je wel eens: zoek hem wat meer, omdat 'ie niet veel ballen krijgt."

Frank Demouge, de spitsentrainer van VVV, is op de training veel bezig met de Griekse aanvaller. Hij ziet de vooruitgang. "We zijn bezig met de afwerking, het rustig blijven voor de goal. We trainen veel op koppen. Maar hij heeft een goede basistechniek om een bal weg te leggen. De goals die hij heeft gemaakt, zijn ook niet de gemakkelijkste goals, het zijn geen intikkers. Hij heeft veel vertrouwen, en dat zie je aan de goals die hij maakt."