AS: Real stelt 'la fórmula Mbappé' op en denkt aan sensationele transfer

AS: Real stelt 'la fórmula Mbappé' op en denkt aan sensationele transfer

Gepubliceerd: dinsdag 12 januari 2021 om 09:01di 12-01-2021 om 09:01

Kylian Mbappé wordt al jaren in de gaten gehouden door Real Madrid, maar De Koninklijke heeft nu écht een beslissing genomen. De Paris Saint-Germain-aanvaller moet de volgende Galáctico worden in het Estadio Bernabéu.

Met dat nieuws pakt AS Diario dinsdagochtend groot uit. Het contract van Mbappé loopt na het seizoen 2021/2022 af en hij is niet van plan om die verbintenis te verlengen. Paris Saint-Germain zal hem aankomende zomer moeten verkopen, wil het een transfersom overhouden aan de Fransman.

De financiën van Real zouden op dit moment ruimte bieden om Mbappé naar Madrid te halen. De coronacrisis heeft zeker invloed op de gang van zaken bij De Koninklijke, maar de transfersom voor Mbappé zou op tafel gelegd kunnen worden. Dat geldt ook voor zijn jaarsalaris van naar verluidt 21 miljoen euro.

Real hoopt deze zomer een aantal grootverdieners van de hand te doen. Zo zouden Gareth Bale, Isco, Dani Ceballos, Luka Jovic en Marcelo mogen vertrekken. De spelers moeten minstens honderd miljoen euro opleveren. Daarnaast levert het ruimte op in het salarishuis. Zo staan Bale en Isco in de boeken voor respectievelijk vijftien en zeven miljoen euro per jaar. De mogelijk vertrekkende Sergio Ramos verdient twaalf miljoen op jaarbasis.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws