'Klinkt niet erg ambitieus hè? Zal ik dat nu aanpassen naar vijftien goals?'

'Klinkt niet erg ambitieus hè? Zal ik dat nu aanpassen naar vijftien goals?'

12-01-2021 09:20 Laatste update: 09:26
4

De carrière van Rai Vloet is tot nu toe een zeer grillige. Voor de 25-jarige speler is Heracles Almelo zijn negende club, maar hij geeft aan dat er achter elke transfer wel een verhaal zat. Vloet heeft geleerd van al zijn ervaringen.

"Een cv aan levenslessen", zo noemt Vloet zijn carrière in gesprek met de NOS. "Het zijn inderdaad wel heel veel clubs in korte tijd." De middenvelder stond eerder al onder contract bij PSV, SC Cambuur, FC Eindhoven, NAC Breda, FC Chiasso (Zwitserland), Frosinone (Italië), Sint-Truiden (België) en Excelsior.

"Het is alleen nooit zo kort door de bocht als mensen denken. Overal zit wel een verhaal achter", vervolgt Vloet. "Je wil natuurlijk dat de avonturen die je aangaat succesvol zijn. En een opstapje zijn naar een volgend avontuur. Dat was bij mij niet het geval. Toch heb ik er geen enkele spijt van. Want de speler en de persoon die ik nu ben, ben ik voor een groot deel door die avonturen geworden."

In Italië en België kwam Vloet nauwelijks aan voetballen toe. Het zorgde ervoor dat hij snel volwassen werd. Hij is niet de stereotype voetballer die bezig is met snelle auto's en vrouwen, zo geeft hij aan. "Ik klink als een ouwe zak nu, maar die tijd heb ik gehad. Ik weet nu wat de hoofdzaken zijn in het leven."

Hij stelt zichzelf een duidelijk doel bij Heracles. Voor dit seizoen hoopte hij de dubbele cijfers te halen qua goals, maar inmiddels heeft hij er al zeven gemaakt. "Dat klinkt niet erg ambitieus hè? Zal ik dat nu aanpassen naar vijftien goals? Ja, dat doe ik!"