Nijhuis nog niet klaar: 'Ik heb er zeker over nagedacht, maar wil door'

Nijhuis nog niet klaar: 'Ik heb er zeker over nagedacht, maar wil door'

Gepubliceerd: dinsdag 12 januari 2021 om 13:51di 12-01-2021 om 13:51

Bas Nijhuis heeft overwogen een punt achter zijn scheidsrechterscarrière te zetten, maar acht de tijd nog niet rijp. Dat laat hij weten aan Wilfred Genee in de Radio Veronica-ochtendshow.

Genee vroeg Nijhuis hoe lang hij nog door kan en wil gaan met het fluiten van wedstrijden. "Betekent het dat je afscheid gaat nemen? Toevallig hebben we dat gesprek laatst gehad en toen wist je het nog niet helemaal. Heb je erover na kunnen denken met kerst?"

"Ik heb er zeker over nagedacht, maar ik wil nog wel even door", reageert Nijhuis. "Het is niet zo dat ik tot in de vijftig doorga. Je moet ook stoppen als iedereen het jammer vindt als je stopt."

De KNVB hanteert geen leeftijdsgrens meer. "Dus je kunt nu doorgaan totdat je de conditietest niet meer haalt", vertelt Nijhuis. "Die conditietest wordt steeds zwaarder en als je dan rond de vijftig bent, dan is het wel aanpoten om dat nog te halen."

Op de vraag van Genee hoeveel jaar hij zichzelf nog geeft, antwoordt Nijhuis: "Weet ik niet. Ik kan toch nog wel paar jaartjes door, toch? Nou dan doen we dat sowieso. Daar ga ik wel vanuit."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws