Atlético onderstreept titelaspiraties met knappe zege op subtopper Sevilla

Atlético onderstreept titelaspiraties met knappe zege op subtopper Sevilla

Gepubliceerd: dinsdag 12 januari 2021 om 23:26di 12-01-2021 om 23:26

Atlético Madrid lijkt dit seizoen de belangrijkste gegadigde voor de Spaanse landstitel te zijn. De formatie van trainer Diego Simeone won thuis met 2-0 van Sevilla en geeft de concurrentie daardoor wederom geen kans om in te lopen. 

De wedstrijd verliep volledig volgens het Simeone-stramien. Sevilla had meer balbezit en meldde zich vaker op de helft van Atlético dan dat de Madrilenen dat andersom deden, maar toch stond het in de rust 1-0 voor Los Rojiblancos. Ángel Correa draaide zich in het strafschopgebied van Sevilla knap vrij en vond met links de korte hoek.

Na de rust voltrok zich eenzelfde scenario. De gasten uit Andalusië maakten het spel en hadden de meeste aanspraak op een doelpunt en toch viel het doelpunt aan Madrileense zijde. Ditmaal was het Saúl Niguez die de trekker overhaalde (2-0) en Atlético daarmee naar de drie punten schoot. Luuk de Jong viel na die goal nog in, maar kon in de slotfase niets meer forceren voor Sevilla.

Daardoor staat Atlético nu vier punten voor op Real Madrid en zeven op Barcelona, terwijl het ook nog eens twee wedstrijden tegoed heeft in La Liga. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws