'Kwam eigenlijk voor andere speler, maar werd gegrepen door kwaliteiten Haller'

'Kwam eigenlijk voor andere speler, maar werd gegrepen door kwaliteiten Haller'

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 10:29wo 13-01-2021 om 10:29

Laatste update: woensdag 13 januari 2021 om 16:11wo 13-01-2021 om 16:11

Ajax gaat de komende jaren veel plezier beleven van Sébastien Haller, zo stelt Didier Martel. De scout van FC Utrecht ontdekte Haller per toeval, toen hij aan het kijken was naar een andere speler tijdens de wedstrijd tussen de reserves van Auxerre en Nîmes Olympique.

Eind 2014 ziet Martel Haller voor het eerst in actie. De inmiddels 26-jarige spits speelde slechts een aantal minuten mee, maar dat was genoeg om Martel te overtuigen. "Ik kwam eigenlijk voor een andere speler, maar werd gegrepen door de kwaliteiten van Sébastien", vertelt Martel in gesprek met Voetbal International. "Terwijl hij slechts vijf minuten speelde. Hij was zelfs wissel bij de reserves, maar in die paar minuten dat ik hem zag, maakte hij echt indruk."

Martel, die zelf tot 122 wedstrijden kwam in de Eredivisie, ziet dat Haller zich flink ontwikkeld heeft na zijn periode bij FC Utrecht. De Fransman vertrok naar Eintracht Frankfurt, dat hem later voor een bedrag van ongeveer vijftig miljoen euro verkocht aan West Ham United.

"Hij is in de Premier League en de Bundesliga een completere spits geworden", vervolgt Martel. "Ik denk dat hij met zijn spel prima bij Ajax past. Hij heeft zichzelf ontwikkeld tot een veelzijdige aanvaller, maar als eindstation blijft hij een zekerheid. Ik denk dat Ajax veel plezier aan hem gaat beleven."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws