'Toekomst van RB Leipzig-steunpilaar Upamecano ligt in München of Londen'

'Toekomst van RB Leipzig-steunpilaar Upamecano ligt in München of Londen'

13-01-2021 12:12 Laatste update: 14:16
20

Bayern München en Chelsea zijn de belangrijkste kanshebbers om Dayot Upamecano over te nemen van RB Leipzig. Dat meldt TZ. De 22-jarige Fransman kan door een transferclausule voor veertig miljoen euro vertrekken na dit seizoen.

Bij Bayern lopen de contracten van David Alaba en Jérôme Boateng af, waardoor de Champions League-winnaar naarstig op zoek is naar een nieuwe centrale verdediger. Der Rekordmeister is al langer geïnteresseerd in Upamecano en heeft ook de beste papieren in de strijd om zijn handtekening, weet TZ. Met Benjamin Pavard, Lucas Hernández, Bouna Sarr, Tanguy Nianzou, Corentin Tolisso en Kingsley Coman komt hij bovendien zes landgenoten tegen.

Chelsea geeft zich echter niet gewonnen. De Londenaren hebben dankzij eigenaar Roman Abramovich minder last van de coronacrisis dan menig ander topclub. Afgelopen zomer streken Hakim Ziyech, Timo Werner en Kai Havertz al neer op Stamford Bridge. Upamecano wordt gezien als het volgende puzzelstukje in het nieuwe project van The Blues.

Upamecano is de afgelopen jaren uitgegroeid tot steunpilaar bij RB Leipzig, dat momenteel de minst gepasseerde verdediging van de Bundesliga heeft. Met 133 gewonnen duels presteert de Franse international beter dan de Bayern-defensie, aldus TZ. Bovendien is hij sneller (35,39 kilometer per uur) dan de verdedigers van de Duitse kampioen, waarmee hij goed past in de aanvallende speelwijze van trainer Hansi Flick.