Heerenveen gaat als de brandweer: Zweedse back is wintertransfer nummer vijf

Heerenveen gaat als de brandweer: Zweedse back is wintertransfer nummer vijf

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 14:45wo 13-01-2021 om 14:45

Rami Kaib is de nieuwe linksback van sc Heerenveen. De Zweed komt over van Elfsborg en heeft een contract tot medio 2024 ondertekend in het Abe Lenstra Stadion.

Uit Zweden sijpelden al berichten door dat Heerenveen zaken deed met Elfsborg en Kaib aan de selectie wilde toevoegen. Die deal is nu afgerond: de 23-jarige linksback, die afgelopen seizoen in de Allsvenskan tot 16 wedstrijden kwam en met zijn club als tweede eindigde achter landskampioen Malmö, tekent voor drieënhalf jaar in Friesland en gaat met rugnummer 41 spelen.

Technisch manager Gerry Hamstra is content met zijn nieuwe linksback. "We zijn blij dat we ook Rami hebben weten vast te leggen", zegt hij op de clubsite. "Rami is een moderne linksback: hij heeft snelheid, ziet het spel en beschikt over een sterk linkerbeen. Met hem halen we een speler in huis die over veel energie beschikt."

Kaib is de vierde speler die de directe overstap van Elfsborg naar Heerenveen maakte. Lasse Nilsson, Arber Zeneli en Ibrahim Dresevic gingen hem voor. De Friezen zijn bijzonder actief deze transferperiode, want ook Siem de Jong, Ariel Harush, Syb van Ottele en Tibor Halilovic werden al vastgelegd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws